INTERVIEWS

VAL202 – WITH THE FLOW

Lansko zimo(2015) je Jakob Kobal še brezbrižno brenkal na kitaro na Kanarskih otokih, zdaj pa lahko o njem govorimo kot o izvajalcu, ki ima enega najbolj predvajanih komadov na Valu 202 letos. Cloudless Skies se namreč redno vrti že mesece, saj gre za prijetno skladbo, ki ostane v ušesu in si jo požvigavaš še nekaj časa. No, ampak čas je za nekaj novega, tako da je Jakob prišel na obisk in v pogovoru z Jernejem Sobočanom predstavil svoj novi single, s katerim napoveduje prvo ploščo. To bo predstavil tudi na največji evropski glasbeni konferenci Eurosonic januarja. Že zdaj držimo pesti!

FULL ARTICLE

FRONTPAGE – EUROSONIC NOORDERSLAG

Et Jakob Kobal, lui, joue une pop folk un peu à la Kings Of Convenience. Dixit le programme. Il y a certes de cela dans la guitare acoustique du jeune Slovène, qui prie ses musiciens d’aller patienter avec une bière pendant qu’il joue deux titres en solo. Un peu mornes : le groupe lui va mieux, d’autant qu’il compte un multi-instrumentiste sachant faire groover clarinette et clavier.

FULL ARTICLE

SIGIC – KANTAVTORSKE KVANTE

Jakob Kobal se kljub mladostim 22-im letom lahko pohvali z zavidanja vrednimi glasbenimi uspehi. Za njim je uspešen nastop na ljubljanskem showcase festivalu MENT 2017, pred tem pa je januarja nastopil celo na znamenitem festivalu Eurosonic Noorderslag 2017 v Groningenu na Nizozemskem. Lani se je uvrstil na glasbeno lestvico EBBC (European Border Breakers Chart), ki predstavlja najobetavnejše mlade glasbenike širom Europe, ob tem pa se je njegov singel Cloudless Skies uvrstil na seznam največkrat predvajanih skladb na Valu 202 lasnkega leta.

FULL ARTICLE

PRIMORSKE NOVICE – OD SAMOUKA DO ZRELEGA GLASBENIKA

Snemanje prvenca je začel pred tremi leti pod taktirko prekaljenega slovenskega producenta Petra Penka (Siddharta, Laibach). Zakaj se je album rojeval tako dolgo? “Enostavno zaradi tega, ker je to moj prvi album in celoten proces traja malo dlje, da se spoznaš z vsemi elementi, ki jih vsebuje snemanje in izdajanje plošče,” odgovarja Kobal. Kaj pa je Penko doprinesel h končni podobi zvoka na albumu? “Ogromno. Moje pesmi je ovil in obarval s čudovitim produkcijskim smislom. Glasbo je produkcijsko spravil na svetovno raven,” še pojasnjuje.

FULL ARTICLE